Användning av torkad mat

Torkad mat hemma

Torkad Dill
Torkade dillblad smulas och strös över t. ex. potatisrätter och smörgåsar.
Dillstjälkarna ger utmärkt smak till grytor och speciellt då dillkött. Stjälkarna tas upp då rätten är färdig. För att underlätta "upptagande", knyt in stjälkarna i gasväv innan de läggs i grytan.

Torkad mat på turen

Planerar man t ex en fjällvandring kan maten köpas i din vanliga livesmedelsbutik för att sedan torkas och förpackas som du själv vill. Optimalt är ju annars att torka råvaran när den har säsong. Det blir billigt, du bestämmer själv vad du vill äta, det blir lätt och tar liten plats.
Det går också att välja frystorkat, men det blir betydligt dyrare och dina valmöjligheter blir starkt begränsade. Och ärligt... smakar det lika bra??

Proviantförslag till 10 måltider: