Förvaring

Basförrådet av torkade produkter bör förvaras svalt och mörkt.
Torkat kött förvaras med fördel i frysen.

Det som skall användas inom den närmaste tiden kan förvaras i köksskåp, ej kyl eller sval.
Inga dyrbara förpackningar behövs:

  • glasburkar med tätslutande lock
  • bruna papperspåsar
  • förslutna plastpåsar (kött)

Gör en runda genom garage, källare och skåp. Visst står det tomma glasburkar med lock någonstans? Fråga vänner och bekanta, äldre släkt och vänner har säkert mycket att bidraga med. Den äldre generationen uppfostrades till att aldrig slänga något "som kunde vara bra att ha".

Bruna påsar, t. ex. efter strösocker (väl urskakade) går utmärkt att för vara i. Tejpa igen ordentligt och kontrollera att inte förvaringsutrymmet är fuktigt.

Har man överbliven lackfärg eller liknande, går det bra att måla de genomskinliga burkarna med den. Skriv på med tuschpenna vad burkarna innehåller, Den händige kan måla av innehållet utanpå burken exempelvis. Vill man inte måla burkarna så sätter man helt enkelt ned dom i en mörk påse och tejpar ihop.
Kontrollera att både burk ock lock är absolut torra innan det torkade fylls på. Risken för att det möglar är annars stor.

Kontrollera efter en tid att förpackningen är torr, det får inte lukta unket. Undvik burkar av plast, en del kan "svettas" och då möglar innehållet.